Home » Adventures » Dallas Quest, the

Dallas Quest, the

Udvikler:

Essay: 
Jeg er en verdensberømt detektiv, der er blevet tilkaldt af Sue Ellen. Et sted i Sydamerika findes der en oliekilde, og jeg skal nu finde et kort over den, så hun kan tjene sine egne penge og dermed blive uafhængig af J.R., den flinke fyr...
Jeg starter i dagligstuen. Der ligger et horn (you know, trut-trut). Det tager jeg med og går øst, Jeg tager kuverten med fodboldbilletter, sådan nogle kan man altid bruge. Videre ud til svømmepølen, hvor jeg bl.a. finder et par solbriller, har altid gerne villet ligne Don Johnson, men de her er lidt for mørke til, at man kan se ud gennem dem, så jeg dropper tanken og fortsætter. (Du holder også bare nallerne fra de Don Johnson-glasses. Det er mit look, Coke). Nu står jeg så udenfor laden, hvor der sidder en natugle oppe i et træ. Den kan sikkert ikke lide alt det solskin, så den får Danny-brillerne. Det gav mig en ny ven. Ind i laden. Hjælp en kæmpe-rotte! Hvad skal jeg gøre???...Heldigvis redder uglen mig og tager rotten. Det eneste herinde er en skovl, som jeg også tager. Vel tilbage gennem dagligstuen og ud på marken ser jeg nogle køer. Pludselig bliver det tordenvejr og køerne skræmmes op. De er lige ved at trampe mig ned, men jeg trutter i hornet, hvilket beroliger dem. Men hvad er det? Køerne har jokket i noget.. Jeg roder lidt i jorden og finder en eventyrers gravsten. Der står noget om en kornmark på den og efter at ha’ læst det, går jeg tilbage til stuen og nordpå.
   Jeg åbner skrivebordet og finder en tobakspung. Desværre er jeg ikke lige så stærk som Pia Kjærsgaard, så jeg må nok smide noget. Jeg har bl.a. 1/2 million dollars, og hvad er et liv uden penge? Ja, det er der kun een måde at finde ud af på:
“Væk med grunkerne!” - Jeg går gennem kornmarken og husker gravstenen. Hov, der lå en flyveplads?! Jeg ser mig lidt omkring og finder Ray Krebbs. Kan ligner en ægte AGF-fan. så han får billetterne og giver mig som tak en flyvetur til Sydamerika (han er MEGET glad for AGF!).
   I flyet ligger der en rygsæk med en faldskærm. Den tager jeg, og samtidig propper jeg noget af alt mit skrammel ned i den. Jeg lukker sækken, tager den og da Ray kredser over en lysning hopper jeg ud. På vej ned hænger faldskærmen fast i en gren. På en anden gren ligger en sovende puma. der desværre er ved at vågne. Jeg får øje på en lille abe, og som alle ved elsker aber tobak (????), så den får lidt og løsner til gengæld min skærm.
   Jeg står nu på en sti. Som bekendt fører alle veje til Rom, så jeg tager den syd-gående. Lidt senere får jeg øje på en tyk lian. Mine tarzan-hensigter spoleres, for i virkeligheden er lianen en slange. En papagøje giver mig det gode råd at dikke den lidt under hagen...
 
   Slangen er meget kilden, så den skrider. Jeg fortsætter og kommer snart til en flod. Ved bredden ligger en robåd uden årer, men mon ikke skovlen kan bruges? Jeg hopper ned i den og skal lige til at forsvare mine 47 OL-medaljer i roning, da Jeg ser, at der er hul i båden. Min abeven får lidt mere tobak, og den bliver så glad, at den stikker halen ned i hullet. Jeg sejler videre og ser nogle flodheste, der har fået et mindre flip. Jeg trutter til angreb men en skildpadde i nærheden misforstår det hele og svømmer os ind til land. Møgdyr!! - Jeg kommer til en handelsstation, hvor jeg indenfor finder et spejl og en lommelygte, men først får aben en tobak. Jeg smider alt og klatrer ned af stigen, hvor jeg smider lygten og går øst og ind igen. Her tager jeg rygsækken, som jeg pakkede forinden, klatrer ned, tager lygten og går vest. Vel ankommet til en kanniballandsby bevarer jeg roen, og med slukket lygte fisker Jeg det medbragte foto op af tasken. Det viser jeg til høvdingen, men desværre... jeg kludrer i det og for at undgå at blive ædt, skal jeg nu bestå en prøve. Der er frit valg mellem 3 stk., så jeg tager den med ør- nen, men husker kokosnødderne. Så er det afsted.
   Ved fuglen ligger der nogle æg, og da aben får lidt tobak afleder den Piphans’ opmærksomhed, mens jeg bytter æg ud med nødder. Turen går nu tilbage til landsbyen, hvor jeg tilbyder æggene til høvdingen, men han vil ikke have dem - den idiot! Med et fatter jeg mistanke, men da der ikke er mere tobak, må jeg finde på noget andet. Heldigvis kan aben godt lide at se på sig selv, så det løser problemet. Den går hen og afslører høvdingen som... ta-daa! J.R.!! - Mens han stikker af, bliver de indfødte sure på mig, og desværre sender de ikke Dollars i flimmeren, så de må nøjes med et vift med ringen. Det gør dem helt kulrede, men... who cares? (Who dares, red). Jeg damper ind i en nærliggende hule, hvor Jeg tænder lygten og ser en mega-stor edderkop. Staklen har et moderkompleks, så jeg udruger fugleungerne over faklen. Det får den til at forsvinde. Jeg opdager en statue, der mangler et øje, måske kan ringen bruges? Jaaah -den spytter som tak kortet over oliekilden ud, hvilket jeg tager, men i det samme øjeblik kommer J.R. og tilbyder mig 10 millioner $ for kortet. “Rend og hop”, siger jeg til ham og Puff! - Jeg står igen i dagligstuen, hvor sure Ellen får kortet. De andre vil også have del i pengene... Mama Ewing kommer ind og siger at der er koldt i stuen, og da ingen af dem gider at hugge brænde, bliver de Jo nødt til at brænde kortet.
   Ja - varmen er dyr ‘nutildags’, men jeg får da mine penge, så jeg er godt tilfreds.
Jacob Gunness.
 
Forsiden af Vol 2, no 12 - 1989
Forsiden af Vol 2, no 7 - 1989
Subscribe to RSS - Dallas Quest, the